JA Solar

JA Solar Holdings Co., Ltd. is een wereldwijde marktleider op het gebied van de productie van zonne-energiegedreven producten die zonlicht omzetten naar elektriciteit voor huishoudens, bedrijven en kleinschalige onafhankelijk werkende machines. Het bedrijf is toegewijd aan het ontwikkelen en aanbieden van schone, groene energie om de groeiende energietekorten en de impact van de mens op het milieu tegen te gaan.

JA Solar is opgericht op 18 mei 2005 en ging in februari 2007 de beurs op. In 2010 heeft het bedrijf zich opgewerkt naar een positie onder de grootste aanbieders en leveranciers van zonne-energie producten. In 2011 verscheepte JA Solar 1.69 GW aan capaciteit. Volgens het jaarlijkse rapport van SolarBuzz, gepubliceerd in Maart 2012, staat JA Solar op de eerste plek in China en tweede in de wereld op het gebied van de productie van zonnecellen.

Met zijn top-of-the-line productievoorzieningen heeft JA Solar een totale jaarlijkse zonnecel productiecapaciteit van 2.8 GW, een jaarlijkse module productiecapaciteit van 1.5GW en een jaarlijkse wafer-productiecapaciteit van 1 GW. Dit komt onder andere door het geoptimaliseerde verticale integratiemodel wat JA Solar heeft toegepast op zijn productielijn. JA Solar productiefaciliteiten bevatten de complete fotovoltaische productielijn van begin tot eind inclusief wafers, cellen, modules en de ontwikkeling en uitvoering van grootschalige zonne-energie projecten.

Op het state-of-the-art onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, ontwikkelt JA Solar's R&D team baanbrekende technologieen en nieuwe fabricage mogelijkheden om de productiekosten te drukken terwijl de efficientie van de zonnecellenproductie omhoog gaat. JA Solar focust op het verbeteren van zijn unieke module assemblageproces en celproductietechnologieen. Hierdoor is JA Solar in staat om kwalitatief uitstekende producten aan te bieden voor een lage prijs.

Het hoofdkantoor van JA Solar staat in Shanghai, China. Verdere JA Solar kantoren staan op belangrijke locaties, waaronder Silicon Valley, California een Europees kantoor in Munchen, Duitsland en een Japans kantoor in Tokyo.