Yingli

Yingli Green Energy is een van de vooraanstaande zonne-energie bedrijven en een van 's werelds grootste verticaal geintegreerde* fotovoltaische producenten. Van de productie van polysilicon, het basismateriaal van zonnecellen, tot aan de assemblage van de zonnepanelen. Deze manier van ondernemen heeft sinds 1998 geleid tot een groei van de totale productiecapaciteit van 3 MW tot een totaal van 2.45GW in lopende projecten en de verkoop van losse modules. Yingli is toegewijd in de strijd tegen de groeiende tekorten van energie en de steeds grotere impact van de mens op het milieu door de ontwikkeling en productie van groene en schone energie.

Yingli ontwikkelt, produceert en verkoopt zonne-energie modules aan een groeiende markt in onder andere Duitsland, Spanje, Italie, Griekenland, Frankrijk, Zuid Korea, China en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Baoding, China.

Essentieel voor de leidende positie van Yingli op de wereldmarkt van zonne-energie is constante technologische innovatie, de sleutel voor balans tussen hoge kwaliteit en lage kosten.

Yingli heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen waaronder Social Accountability 8000 voor het opkomen voor de mensenrechten van de werknemers en ISO certificaties voor de kwaliteit van het managementsysteem.

* Verticale integratie wil zeggen dat de hele productielijn van begin tot eind beheerd wordt door een gezamenlijke eigenaar.